Care este cea mai buna asigurare de viata?

Nu există cea mai buna asigurare de viata ci cea mai potrivită asigurare de viață pentru tine și familia ta. Poate fi dificil să alegi cea mai bună asigurare de viata. Aceasta devine cel mai bun instrument financiar prin care îți poți proteja familia doar dacă faci o alegere informată și axată pe nevoile tale.

Ca și consultant financiar, unul din primele sfaturi pe care le ofer clienților mei este să își facă foarte bine calculele. Asta înseamnă să știi foarte bine ce datorii ai, ce sumă de bani ar avea nevoie familia ta pentru a depăși un moment neașteptat și cât ți-ai permite să plătești pentru o asigurare de viata.

Al doilea lucru pe care trebuie să il faci este să îți prioritizezi beneficiile dorite. De exemplu, dacă circuli des cu mașina ar fi indicat să te gândești la o asigurare care să includă decesul și invaliditatea din accident. Dacă ai anumite boli în familie ar fi o idee bună să iei în considerare o asigurare pentru afecțiunile grave de sănătate. Pentru a găsi cea mai buna asigurare de viata trebuie să ceri și să compari ofertele și condițiile contractuale de la mai multe companii. Toate acestea, de la stabilirea nevoilor până la găsirea unei asigurări potrivite, se pot face cu ajutorul unui consultant financiar.  

Completează formularul și te voi contacta ca să îți ofer mai multe informații.

Majoritatea asigurarilor de viata și sanatate despăgubesc aproximativ aceleași evenimente nefericite:

1. Decesul

Nu toate companiile de asigurări despăgubesc decesul din orice cauză. Din păcate, ccestea încântă potențialii clienți cu sume mari pentru decesul din accident. Decesul poate surveni și din îmblonăvire, mai ales în vremurile pe care le trăim acum. De aceea eu recomand clienților mei să ia în considerare o asigurare de viata care acoperă decesul din orice cauză.

2. Invaliditatea permanentă, totală sau parțială, din accident

În timp ce unele companii despăgubesc doar dacă invaliditatea este peste 50% (de exemplu paralizia de la brâu în jos) altele sunt mai permisibile. Acestea consideră invaliditate chiar și anchilozarea, amputarea sau pierderea unu deget și despăgubesc cu sumele asigurate aceste evenimente nefericite. Acest lucru e bine de știut și luat în considerare deoarece când auzim de invaliditate tindem să ne gândim la cele mai rele scenarii. Din fericire nu este mereu cazul.

3. Afecțiunile grave de sănătate

Oricât ar fi de greu să te gândești la evenimente neprevăzute precum bolile grave, este bine să fii în control și să ai acces imediat la o sumă de bani cu care poți să accesezi cele mai bune tratamente medicale. Aici trebuie să fii foarte atent la excluderile menționate în condițiile contractuale. De exemplu, toate companiile spun că te despăgubesc în cazul în care ești diagnosticat cu cancer. Dar, dacă arunci o privire mai atentă la condițiile contractuale vei descoperi că, anumite tipuri de cancer nu sunt despăgubite sau că anumite faze de evoluție ale bolilor nu sunt incluse. Din fericire, există și o companie care acoperă toate tipurile și stadiile de cancer. 

4. Intervențiile chirurgicale și zilele de spitalizare

La fel ca în cazul decesului acestea pot fi desăgubite din orice cauză sau doar din accident. Diferența se vede și se simte la prima plătită pentru aceste beneficii. Dacă optezi pentru intervenții chirurgicale și zile de spitalizare din orice cauză prețul poate fi de două sau chiar de trei ori mai mare decât cele din accident. În cazul în care dorești să îți acoperi aceste evenimente e bine de știut că unele companii oferă o parte din bani înapoi dacă nu pățești nimic într-o anumită perioadă de timp.

5. Fracturi și arsuri

Deoarece acestea sunt evenimente destul de comune este important să fii foarte atent la tabelul de despăgubiri și la excluderi. De exemplu, există companii care despăgubesc doar fracturile majore în timp ce altele acoperă chiar și fracturarea unui deget. Același principiu se aplică și arsurilor.

În concluzie, să alegi cea mai buna asigurare de viata poate fi destul de dificil și stresant. De aceea, cel mai bine este să apelezi la un consultant financiar. EL te poate ajuta să înțelegi mai bine ce nevoi ai și să găsești oferta care s-ar plia cel mai bine pe acestea. Acesta este exact rolul meu și mi-ar face mare plăcere să te asist în luarea acestei decizii importante.

Dacă dorești să iei legătura cu mine, o poți face la numărul de telefon 0741393868 sau folosind formularul de mai sus.

Cu drag, Octavian, consultantul tău financiar.